Topspin introduceert: De Clubladder

28 september 2023


Wat is de Clubladder?
Spelers dagen elkaar uit voor een padelwedstrijd. Het team met de lagere ranking daagt een team met een hogere ranking uit. Als de uitdager wint, stijgt hun positie op de ladder. De uitslag heeft géén invloed op je KNLTB-ranking. Hoe vaker je wint, hoe hoger je positie op de ladder en hoe groter je kans om op de hoogste trede van de ladder te eindigen. Wat ons betreft is het vooral een leuke en laagdrempelige manier om lekker sportief bezig te zijn en (nieuwe) clubleden en speelmaatjes te ontmoeten. Plezier en sportiviteit staan voorop en bovendien bepaal je zelf (samen met je tegenstander), wanneer de wedstrijd gespeeld wordt.  

Wanneer start de competitie?
Je kan je vanaf nu inschrijven voor de Winter Laddercompetitie. De competitie start op 9 oktober en duurt t/m 31 maart 2024.  

Hoeveel wedstrijden moet je spelen? Je kan zo vaak spelen als je wilt, maar je kan maar één team tegelijkertijd uitdagen.  

Is de clubladder alleen voor padel? Ja, we starten namelijk met een pilot. Als dit succesvol is, kunnen we dit verder ontwikkelen en ook bepalen hoe dit ingezet kan worden voor tennis.  

Niveaus Omdat het een pilot is en we nog niet precies weten wat het beste werkt voor onze club, starten we met één poule waarin alle speelsterktes (1 t/m 9) vallen. Bij voldoende animo en grote verscheidenheid aan speelsterktes zouden we een volgende competitie kunnen opzetten met onderscheid tussen beginners, medior en gevorden.  

Moet ik dan wedstrijden spelen met een team met een veel hogere ranking? Nee, hoor. De ladder wordt bij aanvang van de competitie ingedeeld op basis van KNLTB ranking, waarbij teams met een lagere ranking hoger op de ladder starten. Je bepaalt zelf wie je uitdaagt. Dit mogen teams zijn die tot 4 plaatsen hoger op de ladder staan dan jullie.  

Enthousiast?
Schrijf je dan vóór 9 oktober in via de KNLBT ClubApp. Daarna kan je ook nog inschrijven, maar wordt je automatisch onderaan de ladder geplaatst ongeacht je speelsterkte. Bij het tabje “Spelen” kom je standaard op de pagina waarbij je een baan kan reserveren. Bovenaan de pagina zie je echter ook een tab (rechtsboven) genaamd “wedstrijden”. Op die pagina vind je de laddercompetitie onder “ladder”. (Dus Clubapp > Spelen > Wedstrijden > Ladder). Meer informatie over het inschrijven, zie Inschrijven laddercompetitie Clubsite (lid) : KNLTB.Club

Het is voldoende als één van de teamleden zich inschrijft als team.  

Veel plezier en wie weet treffen we elkaar op de baan.

Sportieve groet,  
Padelcommissie Casper, Merel, Mark en Alicia  

Vragen?
Stuur een berichtje via Whatsapp naar 06-42769686 (Alicia) of mail naar [email protected] 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 573 493

Clubhuis Topspin

Sportlaan 5
5831 DA Boxmeer

KVK-nummer

40215890