60+

60+

Bij Topspin hebben we een hele actieve 55+ groep. Met het stijgen van de pensioengerechtigde leeftijd is ook de groep die doordeweeks tennist wat ouder geworden. Hoewel het officieel nog 55+ heet (KNLTB) hebben wij het al over de 60+ groep.

Het 55-plus tennis staat open voor mannen en vrouwen boven de 55 jaar. Incidenteel wordt op verzoek van deze leeftijdsgrens afgeweken.

Activiteiten:
- Elke vrijdagmorgen recreatief tennis
- Tijdens de Senioren Club kampioenschappen speciale 60+ poules
- 60+ 1 dags toernooi in oktober
- Alle senioren activiteiten en toernooien van Topspin

Mix- en of dubbel op vrijdagmorgen

We spelen op de vrijdagmorgen en dit het gehele jaar door.
Om half tien worden de aanwezigen ingedeeld. Dit gebeurt anoniem en wel zodanig dat we zoveel mogelijk gemengde dubbels hebben. Structureel kampen we met een mannenoverschot. Naar verhouding zitten we op 60:40. De opkomst loopt uiteen van minimaal 15 tot maximaal 50 deelnemers. Door het bestuur van Topspin zijn ons 11 banen toegewezen. Er zitten circa negentig 55 plussers in het bestand.
Op de vrijdagmorgen staat het sociale contact en de gezelligheid centraal. Het recreatieve element gaat boven het prestatieve.
Om half elf gaan we verdiend, onder het genot van een lekker kopje koffie, van een half uur durende pauze genieten. Er worden wat ervaringen uitgewisseld en er wordt bijgepraat. Er wordt weer opnieuw ingedeeld voor de ronde van elf uur tot kwart voor twaalf. De pechvogels – zij hebben zogenaamd geamerikaand of ge-enkeld – krijgen een voorkeursbehandeling.
In de pauze draaien twee deelnemers de koffiedienst. Daartoe wordt voor het begin van elk  kwartaal  een koffiedienstprogramma gemaakt. Het ruilen van de dienst is altijd mogelijk.
De eerste vrijdag waarop het bovenstaande zich afspeelde was 16 april 1993.

60+ toernooi is 1 dags toernooi

Jaarlijks, meestal in het begin van oktober, wordt er een intergemeentelijk toernooi voor de z.g. 60 plussers georganiseerd bij Topspin. Dit dagvullend programma wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een gezellig samenzijn in 't Spinhok.

60+ GD Toernooi TC Topspin Boxmeer 
Op een vrijdag in oktober een jaarlijkse  60+ toernooi voor gemengd dubbels met vaste partner. Er wordt dan gespeeld in poules op sterkte (niveaus 7-8 en 9) met drie wedstrijden van 45 minuten. Twee in de morgen met een koffie/gebak pauze en een na de middaglunch met broodjes en fruit. Ieder tennisduo 60+ uit de Gemeente Boxmeer kan inschrijven!!!!
- Inschrijfkosten: andere jaren 7 euro per persoon
- Aankomst om 9.15 uur met een kop koffie/thee
- Aanvang eerste wedstrijd om 9.45 uur. Maximaal 20 dubbels mogelijk op volgorde van inschrijving.  Spelplezier  en  sociale contacten staan voorop!!!!
- Rond 14.00 uur naborrel met prijsuitreiking en loterij.

Meer informatie en opgave bij:

  • Piet Oudenhoven, tel.573168 (liefst na 15.00 uur),
  • Geert Coenen, tel. 211515
  • of op vrijdagmorgen (9.15- 12.00uur)in ons Spinhok.

Toernooien 60+ in de regio

Via e-mail van andere tennisverenigingen krijgen we regelmatig het verzoek om hun toernooi bij ons in de vereniging onder de aandacht te brengen. 
Kijk regelmatig op dit item om op de hoogte te blijven.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 573 493

Clubhuis Topspin

Sportlaan 5
5831 DA Boxmeer

KVK-nummer

40215890