Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij onze vereniging! Het mooie van tennis is dat het een sport is die je je hele leven kunt beoefenen. Bij Topspin is er veel ruimte, voor elkwat wils. Je kunt tennissen als beginner en als gevorderde prestatieve speler en elk niveau daar tussenin.

Je kunt je aanmelden via de menuknop [lid worden?] Daar vind je ook de informatie over de contributie. Je ingevulde gegevens worden dan verwerkt door onze ledenadministratie bij Jacques van den Heuij. Je ontvangt na acceptatie van het lidmaatschap nadere informatie en na enkele weken per e-mail de factuur. Mailadres: [email protected] 

De ledenpas ontvang je digitaal via de mail. Als nieuw lid word je uitgenodigd voor een introductie middag- of avond waarbij je uitleg krijgt over het reilen en zeilen van de vereniging, welke clubtaken er zijn, welke activiteiten en over praktische zaken zoals hoe je een baan reserveert.

Verassing!
Nieuwe jeugdleden t/m 12 jaar die ook gaan lessen (tennis) krijgen van ons hun eerste tennisracket gratis als welkomstcadeau en om aan te moedigen veel vrij te gaan tennissen.

Belangrijke weetjes voor elk nieuw lid...

Website
Op www.tctopspin.nl kun je zonder in te loggen al veel informatie vinden. Naast de website ontvang je regelmatig per mail informatie o.a. van aankomende activiteiten of overig nieuws. 

KNLTB ClubApp
De ClupApp op je mobiel biedt ook alle actuele clubinformatie. Andere clubleden zijn te vinden, de reservering is in te zien en te gebruiken. De agenda is zichtbaar etc. etc.
De KNLTB ClubApp is gratis te verkrijgen in de Apple App Store of Google Play store.

Inburgeren
Om snel ´in te burgeren´ in de vereniging helpt het om deel te nemen aan trainingen, racketavonden, de wintersingle en aan de clubkampioenschappen. Een andere mogelijkheid is meedoen aan de competitie en inschrijven voor onze eigen toernooien. Altijd goed en gezellig! Tennis/ padel is een sport, die je vooral snel leert door heel veel te doen! We hebben hier prachtige voorbeelden van in onze club. Je bent ook van harte welkom om één van onze commissies te versterken, op die manier leer je ook snel veel andere leden kennen.

Wat is speelsterkte?
Als je al langer tennist dan is het speelsterkte systeem dat door de KNLTB wordt gehanteerd een gegeven. Als beginnend tennis(s)(ter) / padeller heb je speelsterkte 9. Ook als je jarenlang geen wedstrijden hebt gespeeld, maar wel je KNLTB-nummer hebt gehouden zal je speelsterkte zijn gedaald. De zogenaamde dynamische speelsterkte wordt hoger naarmate je officiële wedstrijden wint tijdens de competitie of tijdens open toernooien. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de KNLTB.

Wat is Competitie?
Je kunt je individueel opgeven om bij een competitie team te worden ingedeeld. Zie het hoofdstuk 'competitie' over wat dit verder inhoudt.

Toernooien?
Binnen de tennis- padelwereld wordt onderscheid gemaakt tussen “open” toernooien en clubkampioenschappen. De clubkampioenschappen worden alleen voor leden georganiseerd en dat betekent ruim een week lang onderlinge wedstrijden tennissen. Je wordt ingedeeld op speelsterkte. Bij bijna alle toernooien geldt dat je je individueel kunt inschrijven en gekoppeld kunt worden aan een mix- of dubbelpartner. Je kunt ook vaak samen met een mix- of dubbelpartner inschrijven. Vaak zijn er ook single wedstrijden waar je op kunt inschrijven. Voor alle toernooien kun je je inschrijven via http://mijnknltb.toernooi.nl/home Ook de toernooien van Topspin staan hier vermeld.

Verplichtingen
Alle activiteiten, de organisatie en onze faciliteiten worden beheerd en georganiseerd in eigen beheer door de leden. Op deze manier houden we de kosten zo laag mogelijk en blijft tennis/padel bij Topspin voor iedereen betaalbaar. Van alle Seniorleden wordt daarom naast de contributie gevraagd om met minimaal 3x3 uur diensten per kalenderjaar hier aan bij te dragen. De inschrijvingsmogelijkheid voor de BP-diensten wordt via e-mail aangekondigd. Via de ClubApp - Dienstenplanner kun je precies zien wanneer er nog diensten vrij zijn en ook bij wie je informatie kunt krijgen/vragen kunt stellen over de diensten. 

Baanreservering
Tennissen/padellen bij Topspin kan uitsluitend met een baanreservering. Via de ClubApp en je persoonlijke pagina op onze website kun je thuis al zien welke banen er vrij zijn en intekenen. Per e-mail ontvangen alle spelers een bevestiging.

Tijdens seniorentoernooien en competitieweekenden zijn veel banen bezet en kun je soms niet terecht. Door gebruik te maken van het reserveringssysteem, zie je wanneer je op een ander moment wel terecht kunt. 

Ieder lid heeft het recht om 10 keer per kalenderjaar een introducé uit te nodigen. Deze persoon hoeft geen lid te zijn van de vereniging.

Baanverlichting
Baan 1, 2 en 3 worden gelijktijdig ingeschakeld, zo ook baan 4 en 5, 6 en 7, 8 en 9 en tot slot baan 10 en 11. Verlichting van de padel kan per baan worden ingeschakeld. Kies als het donker is wanneer je wilt gaan spelen, bij het reserveren eerst voor een baan waar al een van de twee banen is gereserveerd is. Daar brandt het licht al en dat bespaart veel energie. Als je als laatste weggaat graag bij het verlaten van de baan de verlichting ook weer uit maken. De knoppen vind je links van de ingang van ‘t Spinhok onder ons logobord.

Afmelding lidmaatschap
Een lidmaatschap geldt voor een geheel kalenderjaar. Het opzeggen van het lidmaatschap moet vóór 1 december gebeuren bij de ledenadministratie via [email protected] of per brief aan de ledenadministratie. Na ontvangst van uw bericht krijgt u desgewenst een bevestiging. Voor opzeggingen die na 1 december worden ontvangen beëindigd het lidmaatschap een jaar later.

Langdurig geblesseerd en/of verhinderd om bijzondere redenen
Als je langere tijd (meer dan 3 maanden) niet kunt tennissen is er een mogelijkheid om je lidmaatschap tijdelijk op te schorten. Meer informatie hierover kun je krijgen via onze ledenadministratie. Het bestuur beslist per geval of het verzoek kan worden ingewilligd.

E-mailadres in ledenlijst TC Topspin
Wij willen de leden optimaal geinformeerd houden o.a. via e-mail. Dit kan alleen als de leden hun contact gegevens up to date houden. Geef daarom wijzigingen tijdig door aan de ledenadministratie:  [email protected]

Aan de ouders van onze jongste leden het verzoek ook voor hun kinderen een e-mailadres door te geven. De jeugdcommissie heeft vaak informatie die alleen naar de jeugdleden gemaild wordt.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 573 493

Clubhuis Topspin

Sportlaan 5
5831 DA Boxmeer

KVK-nummer

40215890