Tenniskids

Tenniskids t/m 12 jaar

Tennis Kids is een trainingsprogramma dat is ontwikkeld tijdens een samenwerkingsverband van tennisbonden over de hele wereld. Volgens dit principe kun je dan ook lessen volgen in heel veel landen. En dus ook bij TC Topspin.

Totdat je 8 jaar bent is lidmaatschap van Topspin gratis. Daarna betalen onze jeugdleden € 55,- lidmaatschap per kalenderjaar. 
Wanneer je bij onze vereniging lessen volgt betaal je daar apart voor. 

Waarom is Tenniskids belangrijk?
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!

Hoe is Tenniskids opgebouwd?
In het kort doorloop je 3 fases. De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.
 
Rood

 Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 7 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.
 
Oranje

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.
 
Groen

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 11-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Wedstrijden voor tenniskids
Het wedstrijdprogramma bestaat uit de World Tour, Groene competitie en toernooien. Meer informatie hierover vind je op de website www.tenniskids.nl

Lid worden van tenniskids?
Misschien ken je vriendjes of vriendinnetjes, die met het idee rondlopen om te gaan tennissen, maar die er maar niet toe komen om lid te worden. Ze zitten met allerlei vragen:
“Kan ik het wel leren? Met wie ga ik tennissen? Wat voor een racket heb ik nodig? Als ik het niet leuk vind, heb ik dan voor niets een racket gekocht en contributie betaald? 
..... Enzovoorts.”

Voor al deze vragen hebben wij de volgende oplossing bedacht:

  • De eerste les is een proefles, daarna beslis je of je doorgaat
  • Je krijgt een leenracket tijdens de eerste lessen als dat nodig is
  • Als je doorgaat met lessen, meldt je je ook aan als lid van Topspin
  • Zodra je lid bent geworden ontvang je van Topspin je eerste eigen racket. Dat is een cadeautjes omdat we het fijn vinden dat je bij ons komt tennissen.


PS. Je zorgt zelf voor passende sportkleding en sportschoenen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 573 493

Clubhuis Topspin

Sportlaan 5
5831 DA Boxmeer

KVK-nummer

40215890