Voorjaarscompetitie 2024 | Padel

VOORJAARSCOMPETITIE 2024

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Sinds 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Meer mag ook.
Competitie spelen is uitdagend en je wordt sneller beter in onze sport. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, Padel is leuker als je wedstrijden speelt! Op deze pagina vind alle informatie voor de KNLTB Voorjaarscompetitie.

Praktische informatie

In het kort:

Tijdens de voorjaarscompetitie speel jij samen met je team op 5 speeldagen, van begin april tot eind mei. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander een keer, thuis of je gaat een keer bij een team op bezoek. Het team dat na de 5 speeldagen de meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen.

Speeldata

In de bijlage een overzicht van de geplande voor de speeldatums van de Voorjaarscompetitie 2024. 

Inschrijven:

De inschrijving gaat deze keer via onze website.
Op de datum 20 december komt zo meteen een Agendapunt te staan, waarmee de inschrijving kan worden gedaan. 20 december is de laatste dag van inschrijving. Aan dit agendapunt is een invulformulier gekoppeld waarop je de gevraagde gegevens moet invullen of selecteren. Het bedoeling is dat de Teamcaptain de inschrijving van het gehele team verzorgt. Het vraagt enige voorbereiding.

Gevraagd wordt:
Op welke speeldag wil je spelen? 
Aan welke Competitiesoort wil je meedoen? Zie schema
Vervolgens geef je van elk teamlid nauwkeurig het Bondsnummer in en de naam.
Verzoek om de teamcaptain als eerste te noteren.
Er moeten tenminste 4 teamleden worden opgegeven. Meer mag ook.

De competitiebijdrage per team varieert en is o.a. afhankelijk van het aantal (thuis) wedstrijden.
De competities kennen 5 competitiedagen en kosten bij de KNLTB € 32.- Speelt een team 3 thuiswedstrijden dan komen daar de kosten van 6 blikken ballen bij a € 7.-. 
Bij 2 thuiswedstrijden worden 4 blikken ballen extra berekend.
De teamcaptain krijgt achteraf de factuur om te verdelen onder de teamleden.

knltb-padel-speeldata-voorjaarscompetitie-2024.pdf knltb-padel-competitieaanbod-2024.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 573 493

Clubhuis Topspin

Sportlaan 5
5831 DA Boxmeer

KVK-nummer

40215890